[Tutorial] Jak uruchomić GRAN TURISMO 5

  • Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.
  • Drogi użytkowniku po zmianch na forum twoje stare hasło do konta nie działa! Proszę zresetuj hasło za pomocą formularza odzyskiwania zapomnianego hasła, aby ponownie uzyskać dostęp do forum.

dlamisia

Użytkownik
Użytkownik
Styczeń 22, 2011
5
0
1
#41
Problem rozwiązany. A winą był zły eboot. Pobrałem ich naprawdę wiele, już miałem takie chwile zwątpienia, ale w końcu się udało.

Kod:
http://www.fileserve.com/file/67vRHNw
Mój upload i eboot.bin który pozwolił rozwiązać mój problem błędu "8001009" Próbowałem naprawdę wielu sposobów, ale ten pliczek potrafił zmienić naprawdę wiele :D

CFW 3.55 Kmeaw, GT5 odpalane z dysku za pomocą Gaia lub MultiMana w trybie patch razem z oryginalną płytą w napędzie. Działają licencje, itd.

EDIT: REUP pliku
 
Ostatnia edycja:

cyrust

Użytkownik
Użytkownik
Październik 22, 2010
17
0
1
#43
Mialem dokładnie ten sam prolbme co dlamisia i jego sposobem gra poszła:) Dzięki :) Ja uruchomiłem bez trybu patch i tez poszło.
 

buku1992

Użytkownik
Użytkownik
Styczeń 20, 2011
31
0
6
#44
wie ktoś może czy w jakiejś wersji działa tryb online? bo pobrałem wersję od ataxa i lipa wyskakuje "ta opcja niedostępna w tej wersji"

edit. moja gra zajmuje około 14 gb

EDIT: kurde zaktualizowałem gre do wersji 1.05 i wywala błąd, Ma ktoś działający pliczek eboot pod 1.05?

// edytuj posty - pushaty
 
Ostatnio edytowane przez moderatora:

kaza

Użytkownik
Użytkownik
Styczeń 29, 2011
2
0
1
#45
Czesc wszystkim, chcialem sie was poradzic bo mam dziwny problem. Udalo mi sie uruchomic GT5_EU, po kilkunastu probach caly czas mialem srebrne logo i nic poza tym. Po zmianie spoof'a na 3,55 udalo sie uruchomic gre przez OM 2.1 Moje szczescie jednak nie trwalo dlugo, chcac uporzadkowac troche dysk (mialem cale mnostwo managerow) usunalem cos z gry i... i teraz jestem juz po kilku wgranych GT5 na dysk, ba nawet po 3 formatowaniach samej konsoli i mam tylko i wylacznie czarny ekran. Jak wcisne X mam juz tylko jedno wyjscie hard reset, jak tego nie zrobie moge wcisnac PS i wyjsc z gry. Nie wiem co sie stalo, wersja gry jest na 100% dobra, bo wczesniej sie uruchamiala. Uzywalem wszystkich dostepnych managerow jak rowniez BOOT-ow i nic...
 

kaza

Użytkownik
Użytkownik
Styczeń 29, 2011
2
0
1
#47
Dokladnie probowalem multimana oraz fix permissions, (bo wczeniej wszystkiego probowalem) ale pierwszy raz gra uruchomila sie na OM 2,1 pozniej "szlo" na multiman-nie a takze na Gaia. teraz niestety nie. Co do samego uruchamiania to plyta byla zawsze w napedzie, poznej probowalem rowniez bez, ale efekt ten sam.
Wlasnie jestem w trakcie pelnego formatowania konsoli, moze to cos pomoze...
Soft: 3,41 + spoof 3,55


... Po pelnym formatowaniu konsoli, gra uruchomila sie za pierwszym razem. Szczerze mowiac nie wiem co o tym myslec, czy robilem cos zle, czy moze szybkie formatowanie mimo wszystko nie czysci dokladnie. Najwazniejsze ze juz jest OK
 
Ostatnia edycja:

gwiazdamu

Użytkownik
Użytkownik
Wrzesień 14, 2010
10
0
1
#48
Mi sie udalo odpalic wszystko ok ale mam problem juz kupilem samochod ogladalem sobie jakie czesci sa i dalem test na kategorie jakies i hmm laduje sie i laduje i tak 10 min no nie powinno byc tak resetowalem i na nowo i dalej to samo myslicie ze musze eboot zamienic czy cos ? bo normalnie dziala wszystko tylko nie moge autkiem pojezdzic :/ uzywam multimana w patch mode i GT5 jest na dysku w ps3
 

gwiazdamu

Użytkownik
Użytkownik
Wrzesień 14, 2010
10
0
1
#50
CFW 3,55 kmaew i multi mana mam juz probowalem nawet fix permissions i nic :/ jedyne co moge to pocieszyc sie tuningiem a jezdzic nie moge :/


//// Wyscigi mi dzialaja ale jak wejde w licencje i chce robic to sie zaladuje niby do konca i sie nic nie dzieje sprobuje skopiowac jeszcze raz cala gre na dysk
 
Ostatnia edycja:

edzio123

Użytkownik
Użytkownik
Luty 22, 2011
2
0
1
#51
Witajcie, mam pytanko, zrobiłem wszystkko wg instrukcji i wszystko szło pomyślnie. Lecz przeoczyłem wątek o aktualizacji do 1.05 i to zrobiłem. Czy da się to jakoś cosfnąć ? Jeśli nie to co zrobić ?
Proszę o pilną odpowiedź :)

Zapomniałem dodać iż używam Jailbreak na sofcie 3.41
 
Ostatnio edytowane przez moderatora:

dimsim

Użytkownik
Użytkownik
Styczeń 21, 2011
7
0
1
#54
zmiencie wszyscy na cfw 3.55 najmniejszych problemow z odpalaniem gier...
no ja zmieniłem i teraz żadnej gry nie moge odpalić :]
pytanie mam.
w poprzednich multimanach jest opcja patch usb ale w tym ostatnim pod tym guzikiem jest permissions.
to z tą opcją kopiować? czy ten patch juz włączony jest na starcie.
 

silvver

Użytkownik
Użytkownik
Listopad 21, 2010
623
0
16
#55
no ja zmieniłem i teraz żadnej gry nie moge odpalić :]
pytanie mam.
w poprzednich multimanach jest opcja patch usb ale w tym ostatnim pod tym guzikiem jest permissions.
to z tą opcją kopiować? czy ten patch juz włączony jest na starcie.
nie musisz kopiować z fix permissions. Po prostu normalnie kopiujesz gry z dysku zewnętrznego czy pendrive.
Zrobienie fix permissions dla danego tytułu może być przydatne np po skopiowaniu gry przez ftp.

"żadnej gry nie moge odpalić" trochę mało szczegółowo opisałeś swój problem.
 

dimsim

Użytkownik
Użytkownik
Styczeń 21, 2011
7
0
1
#56
kopiowałem nawet i bez tego fix permissions, jednakże mam w param.sfo 3.4100. powinienem zmienić na 3.5500? czy wykonać inną operację bo wcześniej mialem e3 card reader 3.41 i może obrazy są pod tą właśnie przeróbkę
 

Danmar

Użytkownik
Użytkownik
Kwiecień 17, 2011
2
0
1
#57
jak ktoś może proszę o pomoc w odpaleniu tego GT5 mam CFW 3.55 Kmeaw gre sciągałem już dwa razy bo myślałem że jakiś badrip ale jest cały czas to samo a mianowicie blackscreen po intro sony.Zmieniałem już ebooty na wszystkie jakie znalazłem i dalej to samo.Kopiowałem przez FTP,z pedriva i przez lan i nic.Nie mogę tego ogarnąć.Fifa 2011 się odpala a tego GT5 i Crysisa2 nie mogę :(
 

silvver

Użytkownik
Użytkownik
Listopad 21, 2010
623
0
16
#58
jak ktoś może proszę o pomoc w odpaleniu tego GT5 mam CFW 3.55 Kmeaw gre sciągałem już dwa razy bo myślałem że jakiś badrip ale jest cały czas to samo a mianowicie blackscreen po intro sony.Zmieniałem już ebooty na wszystkie jakie znalazłem i dalej to samo.Kopiowałem przez FTP,z pedriva i przez lan i nic.Nie mogę tego ogarnąć.Fifa 2011 się odpala a tego GT5 i Crysisa2 nie mogę :(
wróc do oryginalnego eboota przy GT5... (jak nie zrobiłeś sobie kopii zapasowej to powodzenia w szukaniu)
do tego najnowszego multimana
zainstaluj patche w tej kolejności: 1.03, 1.05, 1.06, 1.07
spróbuj też odpallić z ikony płyty (musisz do tego wsadzić płytę z jakąś oryginalną grą BD)
grę musisz mieć na internalu, nie instaluj danych gry na dysk

a co do Crysisa to podminiłeś te pliki?
Kod:
http://www.megaupload.com/?d=OMTYVPR0
nie instaluj żadnego updejta do Crysisa
 

MrAdasinski

Użytkownik
Użytkownik
Kwiecień 23, 2011
1
0
1
#60
Witam wszystkich,
mam mały a raczej nietypowy problem z tym tytułem, na wstępie podam iż softa ps3 mam w wersji 3,41 i ps3breaka z softem 1,71, ściągałem dwie różne wersje gry (atax i pema), przeinstalowywałem, osuwałem wszystkie pliki, podmieniałem eboot i param, gra się odpala, normalnie w nią grałem lecz od początku nie odpalały się licencję wszystko inne śmigało ( zawody spec A i B również), teraz otrzymałem końcowy filmik i tu jest problem, zacina się na początku i nic się nie dzieje zawiecha i to samo się dzieje gdy wcisnę x czy inny button celem wyjścia z filmiku zacina się na logo GT i tyle, grę odpalałem Open Managerem i multimanem w obydwu to samo, czy może mieł ktoś coś podobnego ??